Category: New Build

05
Jul

Add an artist’s studio as ancillary accommodation to your rear garden.

Ancillary Garden Studio | Architects for Camden | Camden Square Conservation Area

A modest rear extension needs some consideration due to its wonderful south facing aspect. During the best of weather the existing extension is unbearable and over exposed . A considered architectural solution is essential. Simple in form, the new roof is articulated to deflect direct sunlight. The exposed timber structure supporting the roof extends onto the external garden terrace to provide a integrated garden pergola structure. The passive solar shading is complimented further, over time, the pergola will be draped in foliage to provides further layering to the rich composition of the facade.

14
May

A stepped extension and garden studio to Hackney.

Garden Studio | Architects for Hackney | forrester architects.

forresterarchitects are working with a repeat client on a full maisonette refurbishment in Hackney, North London. The maisonette has been remodelled significantly and a new lower ground extension has been added to provide two separate dwellings. A new garden studio to the rear will provide ancillary accommodation direct access to the rear garden. A new loft studio is provided to the top floor and the existing garage will be reconfigured to provide a discreet side entrance

08
Oct

A new build house near Hampstead Village.

New Build House | Architect for North West London | Forrester Architects

We’re looking into a new build house solution for a current client. There is already a house on the plot but it is considered by Camden Planning of no architectural merit. It will be demolished. In its place a new open plan house of approximately 3000sq/ft. Near to Hampstead Village, the house will be set within the local conservation area. Our client is keen to avoid over developing the site and the house will not be overbearing scale and massing. The street facade will present a masonry frontage to complement the traditional context. To the rear, the garden is South facing and a sustainable energy strategy will be adopted to make the most of its perfect aspect.