THE BLOG

18
Oct

A stonemason’s new garden studio added under Permitted Development in Stoke Newington.

Permitted Development | Architects for Hackney | Stoke Newington, North London

forresterarchitects have completed a garden studio for a former client in Stoke Newington. A bright and airy stonemason’s studio is added to the garden as a sculpted form with one carved feature stone wall. In the evenings it doubles as terrace for catching for the late evening sun and a gin and tonic. The studio was secured under permitted development rights.

16
Sep

An investment property refurbishment in the Cornwall Conservation Area.

A fine garden square provides the setting for a investment property refurbishment to a first floor two bedroom flat to Cornwall Gardens, South West London.

01
Sep

A Victorian piano factory is going future proof in its new office fit-out.

Commercial Office Fit-Out | Architects for Camden | Camden Town, North West London

forresterarchitects have completed a commercial office fit out involving the upgrade and reconfiguration of a media analysts headquarters in Camden Town. Originally a Victorian piano factory the building infrastructure was dated and at full capacity. An exercise in office space planning with dedicated furniture and workstations increased the occupancy capacity of the office space by a further 30%. The improvements to power and data supply ensured productivity was at its best for the future and that power would remain on without fail. Essential for a business entirely reliant on the internet for its information.

16
Aug

A Grade II property isn’t untouchable. Add a glass box in the Jeffrey’s Street Conservation Area.

Grade II Remodelling | Architects for Camden | Jeffrey’s Street Conservation Area, North West London

forresterarchitects are working on a Grade II remodelling to an end of terrace house in Camden Town, North London. A fine example of Edwardian architecture is comprised of a fine stucco facade with vertical sliding shutters concealed within the window cills are keys listed features. The accommodation provided is modest and the client needs to expand. The proposal aims to provide a modern glass rear extension which will engage with the garden but remain concealed behind the perimeter garden wall. The only sign of intervention will be the profiled edge of the horizontal roof beyond.

01
Dec

Dining intervention to a garden square Townhouse refurbishment within the Kennington Conservation Area.

Townhouse Refurbishment & Extension | Architects of Lambeth | Kennington Conservation Area, South East London

forresterarchitects have completed the refurbishment and extension to a quaint garden squared mid-terraced townhouse refurbishment, in Kennington, South London. It is a proportioned house in all living and bedrooms but suffered from an unremarkable galley kitchen. The client required a bright and airy modern kitchen and a frameless glazed roof-light extension was proposed. The full-width extension provides increased connectivity between the raised ground floor kitchen, dining room and the lower ground floor lounge room.

23
Jul

A long overdue refurbishment complete with new basement floor is added to a Villa in the Mercers Conservation Area.

Conservation Refurbishment | Architects of Islington | Mercers Conservation Area, North London

One of our commercial client’s has retained our services for the full internal and external conservation refurbishment of their fine Victorian villa in Tufnell Park, North London. The brief was to conserve and enhance the original period features of the house. This involved the reinstatement of lost decorative features and decorating with paints from a Victorian palette to compliment the character of the house.

Click here for more…

01
Jun

A lower ground conversion flat with an under utilised terrace in the Hampstead Conservation Area. Bring it in from the cold.

Lower Ground Conversion | Architects for Hampstead | Hampstead Conservation Area, North West London

forresterarchitects have completed the refurbishment to a lower ground floor flat in Hampstead, North West London. It is a currently a one bedroom private dwelling with sole use of garden. The proposal aims to reconfigure the internal layout to provide a two-bedroom private dwelling.  The property demise will be extended to provide a larger kitchen extension. To the rear with direct access to the terrace and garden via sliding/folding double glazed units. Sanitary accommodation will be improved and increased to provide a larger bathroom and an en-suite to the master bedroomThe former kitchen space has been reconfigured to provide a new bedroom with direct access to the garden.

21
May

Yoo Hoo! A luxury refurbishment to an penthouse in St. John’s Wood.

Penthouse Refurbishment | Architects for Westminster | St John’s Wood, North West London

A prestigious residential development located in St. John’s Wood North West London requires a fresh approach to enliven this luxury penthouse apartment. A simple muted palette was more suited to the client’s tastes. A large open plan configuration is in Starck contrast to the opulence of the previous Rococo interior. A luxury refurbishment offers secret doors. Beyond the main living spaces conceal the other bedrooms each with its own private bathroom.

18
Apr

A mansion block refurbishment is reconfigured in the Bloomsbury Conservation Area.

Mansion Block Refurbishment | Architects for Camden | Bloomsbury Conservation Area, West Central London

forresterarchitects have completed the reconfiguration of a mansion block refurbishment within the Bloomsbury Conservation Area. The flat is large and wide with a communal lightwell providing daylight to the bedrooms. The light levels to the flat even with a south facing aspect were inadequate. The reconfiguration involved making the flat feel more open plan with large sliding doors introduced to the living and kitchen rooms. This allows the south-facing light to flood across the depth of the flat. The bathrooms are modernised with fine joinery wardrobes provided to compliment the bedrooms. A new kitchen layout involved the incorporation of the walk-in larder which increased the overall area of the kitchen for the better.

01
Apr

A little retail therapy for boutique retail refurbishment in Mayfair.

Retail Refurbishment | Architects for Westminster | Mayfair, West London

forresterarchitects have completed a retail refurbishment for #RupertSanderson‘s Central London boutique shop. The brief for the shop required an increase in office workstations. To cope with the international pace of growth an upgrade to the power and data infrastructure is essential. More recently a first-floor gallery space has been added to launch the forthcoming fashion delights.

coffee canister amazon