Tag: Southwark

30
Sep

A open fire box provides a new hearth to a Southwark townhouse

Kitchen Rotisserie | Architect for Southwark | forrester architects

A Grade II Listed North London townhouse has received a full house refurbishment and interesting addition to the dining room by forresterarchitects. The traditional fire and hearth has been replaced with an open flame rotisserie to the dining room of a townhouse refurbishment in South East London.

An extensive refurbishment to the West Square Conservation Area townhouse has retained its original charm and character. Located to the lower ground floor, the kitchen and dining space needs to make the most of the limited daylight to the front and rear.

For many townhouses the existing kitchen is too small or inappropriately configured for modern living. Enhancing the new kitchen and dining space is the result of a considered material choice, making the most of reflected light and the addition of interesting features to contribute to an informal, and entertaining heart of the house.

More details of the project here.

12
Aug

A view from our new loft space in South London.

New Loft Office | Architects for South London | Bermondsey

We’ve moved into a new loft style penthouse office in Bermondsey. With all sorts of exciting opportunities to look forward to we share our space with interior designer Callender Howorth. The former tannery is going through an extensive but sensitive refurbishment. The exposed beam ceiling and timber floors remain, as do the steel framed windows but it’s a very considered redevelopment.

 

01
Aug

Listed Building Consent for a Grade II Church in Denmark Hill.

Listed Building Consent | Architects for Southwark | Denmark Hill, South East London

forresterarchitects have recently submitted Listed Building Consent for the interior refurbishment of a Grade II Chapel. The project proposes the installation of a replacement screen within the foyer. The screen configuration will remain as the current screen, with large double doors that open onto the Lobby from the Church Meeting Room.
 
The newly designed foyer screen improves visibility between the Meeting Room and the Entrance Foyer. It establishes connectivity to the Chapel. Given the historical setting, the proposed screen has been designed to be a sympathetic addition. Being both carefully proportioned and made from high-quality materials. The oak frames and polished- brass detailing enhance the visual and architectural character of the vestibule.
 
Significantly the proposal has been designed to have a minimal impact on the existing fabric of the building. Sustainability has been considered as part of the submission. It is more difficult in historic buildings but not impossible for sensitive interventions. Previous improvements have been installed in Grove Chapel’s desire to reduce heat losses and increase the energy efficiency of the building. Yet retaining a welcoming appearance to visitors of the Chapel.
coffee canister amazon