Tag: Hackney

27
Dec

In through the outdoor.

School Library | Architect for Hackney | Clissold Road, Stoke Newington

As part of the design feasibility proposals for the improvement of Betty Layward school. The next issue is external circulation. The morning drop is made difficult as the school is accessed between two townhouses. The width is restricted to all the parents and children bottlenecking at this entrance each morning. Alternative strategies are being implemented. large loop around the perimeter of the school has provided some relief. It does involve entering the school through the car park and exiting through the front gate. The circular route does alleviate that feeling of swimming against the tide of parents as you try to leave the school.

10
Dec

Our nonconformist house extension is shortlisted for Don’t Move, Improve! 2016

Don’t Move Improve | Architect for Hackney | Stoke Newington, North London

shortlisted by New London Architecture for a Don’t Move Improve 2016 award.
 
A modern interpretation of the London Roof it provides a modern and unique language for the rear of the mid terraced house. The roof structure is expressed as exposed timber rafter with a plywood ceiling which adds a simple but natural warmth to the interior. The roof construction avoids the traditional roof construction of slate tile. Instead, a single polymeric roof membrane is used to provide a well insulated lightweight warm roof construction.
 
As part of the reconfiguration works the kitchen has moved into the middle of the house floor plan. A new open plan galley kitchen provides a better connection between the lounge to the rear and the dining room. The dining room is now orientated for the early morning sun-rise to the East and ideal for breakfast. A large hexagonal glass window frames views of the small urban garden from the living room to the West.

Click here for more…

04
Dec

Early sketches for interlocking houses on a Brownfield site in North London.

New-Build Houses| Architect for Hackney | Stoke Newington, North London

Our Harcombe house extension in Stoke Newington has been Built on a landlocked brownfield site in North London. The four interlocking house is simple brick constructions with oversized windows. The upper floors are spacious double-height living rooms with plenty of daylight and framed views of the local environment. Each of the open plan kitchens has direct access to a private external terrace, which is located between each house.