Tag: Camden

28
Aug

Asymmetrically arranged windows overlook a mews house courtyard garden in Belsize Park.

Mews House | Architect for Camden | Belsize Park, North West London

A long established ivy meanders across the garden courtyard and provides a wonderful secret garden to the rear of a mews house. The lounge windows are juxtaposed asymmetrically to the rear facade overlooking the garden. Enlarged and arranged to take advantage of the fine views to the south-facing aspect overlooking Primrose Hill. It provides a double height living space with natural daylight throughout the day.

 

24
Apr

A layered extension opens into the garden in the Parkhill & Upper Park Conservation Area.

Rear Extension | Architect for Belsize Park | Parkhill Conservation Area, North West London

forresterarchitects are preparing the contract documentation for a layered rear extension and full house refurbishment in Belsize Park. A considered and alternative design solution to the rear garden extension. It avoids the conventional and offers a striking addition to the mature gardens of North West London.
 
The new extension will replace the original kitchen extension which was not sized for a large semi-detached six bedroom houseA series of angled facets provide a form which is explored and developed further to define an original form for the new kitchen extension. The facets provide a notional subdivision of the kitchen. The preparation, washing and breakfast areas aim to respond to its sensitive garden setting. The inclined form rises to the garden to provide a natural shading device.
 
The entire house has been refurbished to include the remodelling of the master bedroom and bathroom. The other bedrooms each with ensuite bathrooms are being refurbished with a simple palette of natural materials.
04
Jul

A double height volume to a maisonette refurbishment in the Dartmouth Park Conservation Area.

Maisonette Reconfigured | Architects for Camden | North West London

A desirable maisonette which forms part of an imposing end of terrace Victorian house in Dartmouth Park is bursting at the seams. The client doesn’t want to move and a maisonette refurbishment offers great potential. A design feasibility report has been submitted by forresterarchitects to realise the full potential. Currently configured as a two bedroom with a South facing aspect the internal layout is completely reconfigured. The bedrooms are relocated to the rear of the property with the main living spaces moved to the rear. A key design feature is the creation of an open plan double height space which opens onto the rear garden.