20
Feb

Large format hand made clay tile proposed for a North London rear extension.

Danish clay tile extension | Architects for Hackney | forrester architects

A rear extension to fashionable North London has been designed to respond directly to its immediate context. The space has been configured as one distinct volume and is expressed in a clay-tile cladding. The clay tile, as a traditional hand made material, is contextually sympathetic to the palette of the materials to adjacent townhouse rear gardens. The roof form is configured to take advantage of the unrestricted southwest facing aspect.  Under the roof, a double height volume allows the warm air to rise naturally to the highest point of the roof space and then circulate to maintain a consistent room temperature. To the rear of the garden and modest studio is provided as a home working space.

coffee canister amazon