Category: Sketch/Feasibility

04
Dec

Early sketches for interlocking houses on a Brownfield site in North London.

New-Build Houses| Architect for Hackney | Stoke Newington, North London

Our Harcombe house extension in Stoke Newington has been Built on a landlocked brownfield site in North London. The four interlocking house is simple brick constructions with oversized windows. The upper floors are spacious double-height living rooms with plenty of daylight and framed views of the local environment. Each of the open plan kitchens has direct access to a private external terrace, which is located between each house.

12
Jun

A new plot for three new-build houses.

Three New-Build Houses | Architect for London | North West London

forresterarchitects are preparing a feasibility study for three new-build houses to a brownfield plot of land in North West London. The result of residual land to the rear gardens of the suburban terraced house. The land will be accessed from the single access road circulating the local garden green. Three innovative house designs will make the proposition viable for the property developer.

14
Feb

A double height lounge added to a mews house refurbishment in the Eton Conservation Area.

Mews House Refurbishment | Architects for Camden | Belsize Park, North West London

forresterarchitects have submitted a design feasibility study for a mews house refurbishment in the Eton Conservation Area, Belsize Park in North West London.
 
The house is currently configured as an unremarkable two bedroom house. It is dated and has not been refurbished since it was originally built in the 1970’s. The bedrooms are long and badly proportioned. The window is mean and internally the natural daylighting is poor.
 
Each mews house was originally configured with an integral garage space next to the front door. Over time the planning department has allowed the removal of the garage space. All the other mews houses have over time converted their garage into a bedroom or lounge space to improve the layout of the house. The courtyard to the front of the Mews is now everyone’s preferred car parking space. This was our client’s initial need but there were other opportunities
 
The house is arranged over three floors. The kitchen as originally intended will remain on the ground floor. A small under stair WC will be removed to create an open floor plan layout between the new bedroom and kitchen. The kitchen will be re-planned to engage more directly with the small courtyard garden which enjoys a bright south facing aspectA long established ivy covers the garden courtyard and provides a wonderful secret garden to the rear of the house. The lounge windows overlooking the garden are to be enlarged to take advantage of the fine views overlooking Primrose Hill.
 
The upper floors accommodate a lounge and the other two bedrooms. As part of the refurbishment, each bedroom is re-planned with an ensuite. The small lounge is improved by a double height lounge space with the structural rafters of the roof exposed. The timber rafters compliment a new feature staircase which rises within the double height space. A bespoke timber screen offers varying levels of privacy between the bedroom and lounge.