Category: Sketch/Feasibility

02
Feb

No kitchen extension is just an island.

Kitchen Extension | Architect for Camden | Belsize Park, North West London

A new outrigger extension is required to replace the original kitchen extension. A new form is explored to avoid the typical full-width extension.  A series of angled facets is explored and developed further to define an original form for the new kitchen extension. The facets provide a notional subdivision of the kitchen and define the preparation, washing and breakfast areasThe aim is to respond to and respect its sensitive garden setting in terms of material, language, form and construction. The inclined form rises to the garden to provide a natural shading device from the sun. It drops to the rear against the neighbouring adjacent extension.

02
Jan

Double-height maisonette in the Dartmouth Park Conservation Area.

Double-Height Maisonette | Architecture for Camden | Dartmouth Park Road, North West London

Currently configured as a two bedroom with a fine South facing aspect. The internal layout to a Dartmouth Park maisonette is to completely reconfigured. The main living rooms are moved to the rear with the creation of an open plan double-height space which opens onto the rear garden. Two extra bedrooms are relocated to the rear of the property other bedrooms. The new maisonette with better connectivity with the garden now feels more like a new house.

27
Dec

In through the outdoor.

School Library | Architect for Hackney | Clissold Road, Stoke Newington

As part of the design feasibility proposals for the improvement of Betty Layward school. The next issue is external circulation. The morning drop is made difficult as the school is accessed between two townhouses. The width is restricted to all the parents and children bottlenecking at this entrance each morning. Alternative strategies are being implemented. large loop around the perimeter of the school has provided some relief. It does involve entering the school through the car park and exiting through the front gate. The circular route does alleviate that feeling of swimming against the tide of parents as you try to leave the school.