17
Jul

An open kitchen garden with a view of the pond

Kitchen Garden Room | Architect for Archway | forrester architects

The usual full width rear extension has been avoided; there is no need a large voluminous extension. The client wanted to feel better connected to the garden. To the rear, long rear gardens provide more space to the garden so there was an opportunity to take advantage of the large areas of sky.

A balance between transparency and privacy and the house, garden and the neighbours has resulted in a unique architectural solution. Only a single pier from the existing rear outrigger wall construction remains. The existing bay window and French doors is removed to the rear. As a result, large framed unrestricted views of the garden pond and beyond are provided to the newly reconfigured ground floor plan.

More details of the project here.

coffee canister amazon