24
Apr

A layered extension opens into the garden in the Parkhill & Upper Park Conservation Area.

Rear Extension | Architect for Belsize Park | Parkhill Conservation Area, North West London

forresterarchitects are preparing the contract documentation for a layered rear extension and full house refurbishment in Belsize Park. A considered and alternative design solution to the rear garden extension. It avoids the conventional and offers a striking addition to the mature gardens of North West London.
 
The new extension will replace the original kitchen extension which was not sized for a large semi-detached six bedroom houseA series of angled facets provide a form which is explored and developed further to define an original form for the new kitchen extension. The facets provide a notional subdivision of the kitchen. The preparation, washing and breakfast areas aim to respond to its sensitive garden setting. The inclined form rises to the garden to provide a natural shading device.
 
The entire house has been refurbished to include the remodelling of the master bedroom and bathroom. The other bedrooms each with ensuite bathrooms are being refurbished with a simple palette of natural materials.