29
Apr

A simpler solution for a rear extension on Ladbroke Grove in the Oxford Conservation Area.

Rear Extension | Architects for Kensington & Chelsea | Oxford Conservation Area, West London

forresterarchitects have completed design feasibility for a property in Ladbroke Grove. The client is a close neighbour to one of our early refurbishment and rear extension projects, Barlby. The client, who’s father is a retired architect, new exactly what was wanted. A sleek clean simple rear extension is a subtle and considered alternative solution to the typical rear garden extension. Within the Oxford Conservation Area planning permission is required even though the proposal would be considered Permitted Development. The rear extension will provide a large open plan kitchen with full-width sliding doors. Working from home a dedicated silversmiths studio is also provided. A glazed roof-light runs the entire length of the side infill extension and provides natural daylight deep into the main body of the house.