20
May

A double height rear extension to the De Beaviour Conservation Area.

Lower Ground Refurbishment & Extension | Architects for Hackney | De Beaviour Conservation Area, North London

forresterarchitects have submitted a householder planning application for a fine Victorian terraced house in the De Beaviour Conservation Area. As a newly purchased house the upper floors are generously proportioned and bright. The lower ground floor partly due to its North facing aspect is a little gloomy. The client’s requirement is for a brighter fully equipped kitchen and bedroom connecting more directly to the garden. A new glazed rear extension is proposed and provides framed views of the garden from the kitchen and stairwell corridor resulting in a bright day-lit environment. A double height  glazed roof-light space is proposed to the dining area and aims to provide as much natural light as possible to the back of the house. Key to the proposed configuration is the retention of an existing roof terrace which will continue to be used for afternoon gatherings and evening drinks. The house is currently configured as a three bedroom private dwelling. The proposal as well as reconfiguring the internal layout provides a fourth bedroom for guests with an additional wet-room shower room provided.