Loft Office | Peartree | East Central London

Refurbishment / Commercial / Building Conversion

A classic loft with fine exposed timber joists and original brightly painted steel columns is revealed in the refurbishment of a tired office in Clerkenwell.

A classic loft is revealed behind the double height brickwork arches of a fine Victorian facade of a North London office building. A tired office building interior was subdivided and subdivided again for many offices layouts over the years. The building has been stripped of its character. To the rear was a terrace courtyard which was not utilised at all.
 
The building was stripped back to its original structure to reveal intact timber floor and capped steel columns. The original paint colour can be seen. The office partitions were removed to provide an open plan office configuration on raised access floor. The plasterboard was removed to expose a yellow brickwork.
 
The rear courtyard provides a new circulation stairwell and a lift to each new floor with a new mezzanine to the top floor. A classic loft office refurbishment.

Click here for another commercial refurbishment