07
Dec

Our Conservation area house refurbishment features in Don’t Move, Improve! 2017

Don’t Move Improve | Architect for Belsize Park | Camden, North London

A series of angled facets reconnects with the garden to provides a unique architectural solution and avoids the uninspired full width house extension. As with most Victorian houses the kitchen is too small. Only a modest kitchen sink window the offers a glimpse of the glorious gardens beyond. The client wanted the house to feel better connected to the garden. The extension is expressed as series of solid and void angled facets have been used to establish a notional hierarchy to the ground floor plan to provide a level of transparency between the house, garden and retain a certain level of privacy. The kitchen enjoys a longer, wider footprint with a frameless window puncturing the wall to provide views across the neighbouring gardens. Exposed timber joists incorporate low energy strip lighting across the kitchen.

Click here for more…